De kringgroep Wierden is opgericht op 16 augustus 1974.

De oprichters waren onder meer: T. Ebrecht, J. Schuurs, A. Spekenbrink en S. Spekenbrink-Vellener.

Deze mensen trainden met nog enkele leden aan de Nottemorsweg in Wierden. Enige jaren later werd gebruik gemaakt van een terrein aan de Notterweg. Ook op deze locatie waren de mogelijkheden voor een clubgebouw, voorzien van water en electriciteit, niet optimaal. Die mogelijkheden lagen er wel aan de Weusteweg in Wierden. De gemeente verleende toestemming, waarna enthousiaste leden de handen uit de mouwen staken. Resultaat: een ruim, uitgevlakt oefenveld en een kantine van 6 bij 10 meter, met de nodige voorzieningen. De vereniging groeide. Na zes jaar werd de kantine te klein. Handige en ijverige leden bouwden in 1983 een nieuw onderkomen van 8 bij 16,5 meter. Zo hadden we 9 jaar na de opening de beschikking over een prachtige accommodatie op een groot veld, omzoomd door bosranden, aan de Weusteweg.

In de loop der jaren zijn er vele examens op ons terrein afgenomen. Er werden wedstrijden, aankeuringen, jongehondedagen, clubmatches en demonstraties gehouden. Ook hebben verschillende leden uitstekende resultaten gehaald bij kynologische evenementen elders.

In 2000 vierden wij ons 25-jarig jubileum met een groot aantal leden. Een groepsfoto in de kantine getuigt daar ook van. Wij, als kringgroep Wierden zijn gelukkig met de prachtige trainingsaccomodatie, waar wij onze sport kunnen beoefenen met onze Duitse herders en waar wij onze gasten kunnen ontvangen.

 

 

Foto gemaakt tijdens het 25-jarig jubileumfeest in het jaar 2000.